Onze zondagsdiensten

Elke zondag is er bij de evangelische gemeente Nehemia in Helmond een samenkomst van 11.00 uur tot ongeveer 12.30 uur, aan de Groningenhof 29 in Helmond. Dit is een huisadres en is een tijdelijk onderkomen. Je bent van harte welkom om een van onze diensten bij te wonen. (I.v.m. Covid-19 zijn er tijdelijk geen zondagsdiensten voor grote groepen)

Hoe ziet onze zondagsdienst eruit?

Praise band
Bij aanvang van de Zondagsdienst bij de Evangelische Gemeente Nehemia, beginnen we met veel zang om onze God te eren, te prijzen en te aanbidden, onder leiding van onze praise band. Onze praise band bestaat uit diverse zangeressen, gitaristen, een basgitarist, een drummer, een percussionist en een toetsenist. Die moderne up-tempo songs spelen, maar ook gevoelige en nederige balads, waarbij God je diepste verlangens en emoties naar boven laat komen. Zoals gezegd, hierbij staat God, Jezus en Heilige Geest centraal. Het is geweldig om Zijn Heilige Geest te ervaren. De diensten worden dan ook geleid door hoe God het wil met Zijn ordelijkheid en leiding hierin.

Getuigenissen
Na de zang is er ruimte voor eenieder om zijn of haar persoonlijke getuigenis te geven. Uit deze getuigenissen komt vaak een hele mooie bemoedigende boodschap en geeft je een kijkje in het leven van hoe een persoonlijke relatie met God is, een kijkje in het Christelijk leven in deze wereld.

Dienst
Na de getuigenissen komt het Woord van de voorganger of een gastspreker. Hierbij zal je versteld staan van het levendige en aanwezige Woord van onze goede God. Anders dan wat je gewend bent, is bij Nehemia Helmond, het woord levendig en actueel. Oude Bijbelteksten worden toegepast op de huidige moderne tijd, waardoor het woord van God voor iedereen makkelijk en toegankelijk is en je het eenvoudig in jouw eigen leven kan gebruiken en toepassen. Iedereen is welkom en je hoeft geen expert te zijn, om voor jou eigen leven, pragmatische levenslessen te mogen ontvangen.

Kinderopvang
Tijdens de dienst worden de kinderen opgehaald en in een de kinderruimte met Bijbelse verhalen vermaakt. Op een leuke en creatieve manier (tekenen, knippen, plakken, etc.) komen de kinderen spelenderwijs in aanraking met het geloof in God de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.
Door ons tijdelijk onderkomen, vervalt deze dienst tijdelijk.

Persoonlijk gebed
Na de dienst is er ruimte voor (persoonlijk) gebed. Bijvoorbeeld omdat je verdriet hebt, je kracht zoekt en/of hersteld of genezen wilt worden. Je zult een geweldige gezegende samenkomst ervaren waarin Gods liefde en kracht centraal staat en waarna je hart met vreugde wordt vervult.