Over ons

Onze visie

Ons streven is om een evangelische gemeente van God te zijn waar Zijn liefde merkbaar en voelbaar is voor een ieder die komt. Ook voor iedereen die beschadigt is in zijn of haar (geloofs)leven, helpt Nehemia te herstellen en toe te rusten tot dienstbetoon aan God.

lees meer


Ontstaan Nehemia

Nehemia is als evangelische kerk in Helmond ontstaan in augustus 2001, uit een klein groepje christenen. We hadden samen het verlangen om God te zoeken en Hem te dienen door gezamenlijk Bijbelstudies te houden. Daaruit groeide een gemeente met meer dan 100 leden, bestaande uit een bonte mix van jong en oud, alleenstaanden en gezinnen, kortom van alles wat.

Lees meer

Onze zondagsdiensten

Elke zondag is er bij de evangelische kerkgemeente Nehemia in Helmond een samenkomst van 11.00 uur tot ongeveer 12.30 uur, aan de Groningenhof 29 in Helmond. Door ontwikkelingen zijn wij genoodzaakt om de diensten te houden vanuit een huisadres. En i.v.m. Corona mogen wij helaas niet meer dan een bezoeker ontvangen. Zodra de regels veranderen, ben je weer van harte welkom om een van onze diensten bij te wonen.

Lees meer

Uw gift aan Gods Koninkrijk

Alles wat we met elkaar doen, betalen we door vrijwillige giften. U kunt ons steunen om het werk van God te blijven doen door uw gift of tiende, onder vermelding waarvoor het is, te storten op onderstaande rekening nummer. Uw gift wordt gebruikt om - naast de kosten voor ons pand en de reiskosten van onze voorganger naar onze leden – o.a. voor ons evangelisatie team en de materialen die zijn nodig hebben (zoals flyers) en leden die door omstandigheden onder de inkomensgrens leven en af en toe een extraatje kunnen gebruiken.

Lees meer

Pastorale zorg

Bij onze kerkgemeente Nehemia in Helmond kan je een een pastoraal gesprek aanvragen, waarbij er op geestelijke wijze, voorzichtig en beschermend wordt omgegaan met je gekwetste emoties en beschadigd denken en handelen. Samen zoeken we in het pastoraat naar de diepere oorzaken van de problemen. Bij het eerste gesprek wordt er bekeken of je alleen begeleiding nodig hebt, of ook intensievere hulp. Met als doel, dat je angsten en depressies verdwijnen, je zelfvertrouwen groeit en je relatie met God wordt hersteld!  

lees meer

Nehemia in beeld

Bij Nehemia in beeld, vind je alle video's en foto's terug, die er zijn gemaakt tijdens special events, zondagsdiensten en bijbelstudies. Ook diensten van bijvoorbeeld gastsprekers of een high-tea zijn in deze categorie te vinden

Bekijk

Richard Ministries

Naast dat ik op zondag preek, bied ik aan niet-gemeenteleden mijn Richard Ministries aan. Deze ministries kenmerken zich door een unieke combinatie van pastoraat, theologie en de praktijk. Het is Bijbelgetrouw en geloofsopbouwend, waarin je oude (wereldse) identiteit plaatsmaakt voor een nieuwe en je meer wordt geworteld in Christus. Voor veel mensen voelt dit alsof ze herboren worden. Dat ze een nieuwe kans krijgen om het goede te doen en voor het eerst blijdschap ervaren in het leven; ontvangen door de Heilige Geest! Mijn Ministries bestaan uit; Pastorale zorg, Vrijzetting en/of Bijbelstudies.

Lees meer

Voorgangersechtpaar

Hallo, mijn naam is Richard de Waal. Ik ben de voorganger van de Evangelische kerkgemeente Nehemia in Helmond. Ik ben getrouwd met Augustina de Waal en wij dienen al enkele decenia’s onze Heer. Dit was natuurlijk niet altijd zonder slag of stoot, maar door alle jaren heen hebben wij de hand van God mogen zien en ervaren in onze levens, in ons gezin en in onze evangelische gemeente.

Ons leven is volledig afhankelijk van God en in die afhankelijkheid aan God willen wij ook leven. We hebben veel mensen zien komen en gaan in ons Christelijk leven en wij danken God voor ieder persoon die Hij op ons pad heeft gebracht.

Ons hart gaat uit naar het (her)opbouwen van Zijn kinderen en de mensen toe te rusten met het Woord, liefde, gebed en pastoraat. 


Facebook

Blijf op de hoogte met nieuwtjes en tips!

Neem contact met ons op!

Openingstijden

Bijbelstudie (oneven weken) 
- Tijdelijk geen studies
Bidavond (even weken) 
- Tijdelijk geen bidavonden
Zondagsdienst 
- Van 10.00 uur - 12.00 uur 
( Wil je weten welke dienst er plaatsvindt, voel je vrij om contact op te nemen: 0637294856)